Omheiningen
Ontdek hoe de Infinity omheining uit gerecycled PMD materiaal geproduceerd wordt en waarom deze milieuvriendelijke optie de investering waard is.

Bij De Sutter Naturally staat duurzaamheid centraal in al onze processen, met name in de productie van onze Infinity omheining. Deze unieke productlijn, vervaardigd uit gerecycleerd PMD materiaal, doorloopt verschillende complexe fasen voordat het de uitzonderlijke kwaliteit bereikt die onze klanten verwachten. We lichten elke fase van dit unieke productieproces toe, om zo duidelijk te maken waarom deze producten, ondanks hun herkomst uit gerecycleerde materialen, toch een hogere prijsstelling rechtvaardigen. Begrijp de complexiteit en waarde achter elk stap in deze duurzame productielijn.

Het productieproces van de Infinity omheining:

1. Afvalinzameling:

Het proces begint met het verzamelen van PMD-afval, wat voornamelijk bestaat uit plastic verpakkingen, metalen en drankkartons. Dit materiaal wordt opgehaald uit diverse inzamelpunten en is de eerste cruciale stap naar het creëren van onze gerecycleerde omheiningen.

2. Scheiding van bruikbaar PMD-afval:

Niet al het verzamelde PMD-materiaal kan worden hergebruikt voor onze Infinity-productlijn. Een zorgvuldige scheiding is noodzakelijk om alleen materialen die voldoen aan onze strikte kwaliteitsnormen door te laten gaan naar de volgende fase. Deze selectie verzekert dat alleen het beste gerecycleerde materiaal wordt gebruikt.

3. Wassen van het afval:

Het geselecteerde afval wordt grondig gewassen om alle verontreinigingen te verwijderen. Dit is essentieel om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen en om problemen tijdens het smeltproces te voorkomen.

4. Versnippering:

Na het wassen wordt het schone PMD-afval versnipperd in kleine stukjes. Deze stap is cruciaal voor een uniforme smelting en verdere verwerking.

5. Nacontrole:

Een tweede controle wordt uitgevoerd na het versnipperen om eventuele resterende verontreinigingen te verwijderen. Dit zorgt voor de zuiverheid van het materiaal voordat het naar de smeltfase gaat.

6. Smelten:

De schone en versnipperde stukjes worden gesmolten. Dit is een complex proces dat nauwkeurig gecontroleerd wordt om de juiste consistentie en kwaliteit van het plastic te waarborgen.

7. Vormen en mallen:

Het gesmolten materiaal wordt vervolgens in vormen gegoten of door mallen geperst om de uiteindelijke vorm van de omheiningselementen te creëren. Deze fase vereist precisie en vakmanschap om ervoor te zorgen dat elk onderdeel perfect is vormgegeven.

De productie van onze Infinity omheining uit gerecycleerd PMD materiaal is een uitgebreid en nauwkeurig proces. Elk van deze stappen draagt bij aan de kosten, maar verzekert ook dat het eindproduct duurzaam, veilig, en van de hoogste kwaliteit is. Door te kiezen voor onze Infinity omheining, investeren onze klanten niet alleen in hun eigen terrein, maar ook in de toekomst van onze planeet. Dit proces laat zien dat ook uit 'gratis' afvalmaterialen hoogwaardige, duurzame producten kunnen worden gecreëerd, waarvan de waarde ver uitstijgt boven de kosten van productie.

Ontdek onze Infinity omheining hier

Gerelateerde producten

Infinity

RECO omheiningen voor paardenweides | Duurzame omheining in recycleerbare kunststof| ECO & authentieke landelijke look voor de exclusieve uitstraling van je weide.

RECO

RECO omheiningen voor paardenweides | Duurzame omheining in recycleerbare kunststof| ECO & authentieke landelijke look voor de exclusieve uitstraling van je weide.