Waarom kiezen voor De Sutter Naturally? Kwaliteit, passie, toewijding en zo veel meer…

De Sutter Naturally is in Europa de referentie voor het ontwikkelen en produceren van omheiningen en toebehoren met een meerwaarde voor het eigendom van de klant. 

Installatie

Natuurlijke bochten, moeilijke niveauverschillen, mooie rechte lijnen: De Sutter Naturally verzekert vakkundig geplaatste omheiningen en weidepoorten in heel Europa. Dankzij de eigen ontwikkelde palen-trilmachine plaatsen we de palen muurvast zonder beton of cement. De rupsbanden op de machine maken het mogelijk te werken op elke ondergrond. Met lasers en sensoren zorgen we ervoor dat de palen exact juist staan. Kortom: we laten niets aan het toeval over.
Onze teams plaatsen meer dan 75 km aan omheiningen per jaar in België. In de rest van Europa vertrouwen we dan weer op zorgvuldig geselecteerde Premium Partners die dezelfde kwaliteitsfilosofie hanteren. 
Wil je de paardenomheining of weidepoort zelf plaatsen? Geen probleem, dat kan ook. 
 

Voorraad

Dankzij onze meer dan 10 000 m² aan opslagruimte hebben we op elk moment de grootste voorraad aan paardenomheiningen en weidepoorten in heel Europa. Dit betekent dat we onze klanten in België of via onze Premium Partners vrijwel meteen kunnen bedienen. Alle paardenomheiningen en weidepoorten zijn steeds op voorraad.

Ecologie

Wij gebruiken uitsluitend hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen, gekapt op verantwoorde en duurzame wijze. Ons hardhout heeft een FSC®-label dat dit onderschrijft. Het grenen hout heeft een PEFC-label dat dit onderschrijft. Dergelijk hout draagt een hoger prijskaartje, maar daar krijg je veel voor in return. Een langere levensduur, meer welzijn voor je dieren en minimaal 20 jaar anti-rotgarantie.

Duurzaam ondernemen zit in ons DNA, dat merk je snel genoeg. We zijn gevestigd in een houten, ecologisch neutraal gebouw en we verwarmen op resthout. Als echte paarden- en natuurliefhebbers denken we aan de toekomst van onze (klein)kinderen.
 

Duurzaam hout én CO²-neutrale verwarming van bedrijfsgebouwen

  • Een combinatie van zonnepanelen, een zonneboiler en een verwarmingsketel op houtafval zorgt voor een energieneutraal klimaat binnen ons bedrijf.
  • Recycling: alle afvalmaterialen worden separaat opgeslagen en afgevoerd.

Lokale productie

Alle omheiningen en weidepoorten die we plaatsen, ontwikkelen en vervaardigen we in eigen huis. Wij beschikken in onze thuisbasis te Kampenhout over een moderne, computergestuurde schrijnwerkerij waar het productieproces plaatsvindt.
Alles start bij de aankoop van het juiste kwaliteitshout bij de zagerijen. Wij kopen ons hout aan bij de bron. Daarbij hanteren wij strikte kwaliteitscriteria. Standaard kiezen wij voor de hoogste kwaliteits- en duurzaamheidsklasse, zowel voor het grenenhout als voor het tropisch hardhout. Alleen het beste hout komt in aanmerking voor onze omheiningen en poorten.
Het ruwe hout wordt geschaafd tot mooie, gladde balken. Met onze hoogtechnologische, computergestuurde CNC houtbewerkingsmachines vormen we deze verder om tot afgewerkte palen en poortonderdelen. Deze machines garanderen een nauwkeurigheid tot 0,1 mm. Dit laat ons toe paardenomheiningen en weidepoorten met de allerhoogste afwerkingsgraad te produceren.