Densiforce® – hét kwaliteitslabel

De Sutter kwaliteit heeft voortaan een geregistreerde naam: Densiforce. Hét nieuwe keurmerk voor het productieproces van onze toepassingen in geïmpregneerd zachthout. Je ultieme garantie op een milieuvriendelijker proces, waarbij de levensduur van ons hout evenzeer tot 20 jaar en langer wordt verlengd.

De unieke combinatie van oorsprong van het hout, het gecontroleerde droogproces en de impregnatie tot saturatie met een verbeterd impregnatiemiddel maken van Densiforce de nieuwe referentie als het gaat om de bescherming van zachthout tegen houtrot met respect voor het milieu. Dankzij het Densiforce label ben je zeker van de best mogelijke kwaliteit en duurzaamheid voor je geïmpregneerde zachthouten omheining. 

Voordelen?

  • 100% kwaliteit: oorsprong, proces en eindproduct continu bewaakt
  • 100% duurzaamheid: naast de standaard groene uitvoering is een donkere, bruine Densiforce impregnatie mogelijk als milieuvriendelijk alternatief voor gecreosoteerde palen

Allround garantie: oorsprong, proces & eindproduct

Densiforce is een beschermd merk waarmee we de kwaliteit en duurzaamheid van ons productieproces bestendigen. Elk product van De Sutter in geïmpregneerd zachthout zal dit kwaliteitslabel dragen. Het ganse proces van oorsprong tot eindproduct is beschermd en gedocumenteerd. En daarmee maken we het verschil over de ganse lijn:

Oorsprong

Ons hout groeit traag, maar is daardoor veel steviger en gaat minder vervormen.
Zaagproces: we zagen uit dikke stammen, waardoor we onze palen beter kunnen impregneren

Zaagproces

We zagen uit dikke stammen, waardoor we onze palen beter kunnen impregneren.
 Droogproces: gebeurt heel gecontroleerd, ook voor ronde palen, we brengen geleidelijk aan vocht aan zodat de barsten erin zitten voordat we gaan indrogen

Droogproces

Gebeurt heel gecontroleerd, ook voor ronde palen, we brengen geleidelijk aan vocht aan zodat de barsten erin zitten voordat we gaan indrogen.
Impregnatie tot saturatie: we halen eerst het vocht eruit om dan te impregneren, het kleurpigment kan veel dieper, voor een homogener en langduriger resultaat

Impregnatie tot saturatie

We halen eerst het vocht eruit om dan te impregneren, het kleurpigment kan veel dieper, voor een homogener en langduriger resultaat.

“Densiforce is een symbolische naam voor de densiteit en sterkte van onze houten toepassingen door het gecontroleerde productieproces van A tot Z.”

Alexander Van Parijs
General Manager De Sutter Naturally

Catalogus aanvragen

Topkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid @ your service – daar staan we voor. Omdat jij en je dieren het beste verdienen. Ook op zoek naar een stevige schuilstal, landelijke omheining of prachtige weidepoort? 

Vraag hier onze catalogus aan en geef je eigendom een exclusieve uitstraling!