Over hout
Ontdek hoe De Sutter Naturally bijdraagt aan duurzame bosbouw en het belang van FSC-certificering in de houtindustrie.

In de huidige ecologisch bewuste markt speelt we een vooruitstrevende rol door consequent te kiezen voor FSC-gecertificeerd hout. Dit commitment ondersteunt duurzame bosbouwpraktijken en biedt transparantie over de herkomst van onze houtproducten.

De recente beslissing van de Europese Commissie om bepaalde landen zoals Gabon en Kameroen op een zwarte lijst te zetten voor de import van tropisch hardhout vanwege ecologische en maatschappelijke zorgen, heeft veel bedrijven opgeschud. Wij gebruiken echter consequent FSC-gecertificeerd hout, waardoor deze ontwikkeling geen verandering in onze voorraad of onze bedrijfsvoering brengt.

De impact van de zwarte lijst op de houtmarkt

De Europese Commissie heeft door strengere importregels te stellen, getracht de negatieve impact van de houthandel op tropische bossen en de gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn, te verminderen. Door landen die onvoldoende maatregelen nemen om ontbossing tegen te gaan op een zwarte lijst te zetten, wordt een duidelijk signaal gegeven over de ernst van de situatie. Deze actie heeft als doel de vraag naar illegaal gekapt hout te verminderen en de duurzaamheid binnen de houtindustrie te verhogen. Voor veel bedrijven zou dit grote aanpassingen vereisen in hun supply chain en voorraadstrategieën.

Bij De Sutter Naturally kopen we ons tropisch hardhout niet in uit landen die op de zwarte lijst staan. Wij hebben een grote voorraad van vooraf ingekocht hout, waardoor de recente regelgeving onze voorraadniveaus of productiecapaciteit niet beïnvloedt. Dit toont niet alleen onze vooruitziendheid, maar ook onze toewijding aan milieubescherming en duurzaam ondernemen. Bovendien zetten wij ons in voor het gebruik van FSC-gecertificeerd hout. Dit betekent dat al ons hout afkomstig is van bossen die beheerd worden met strenge ecologische, sociale en economische standaarden, zoals vastgelegd door de Forest Stewardship Council (FSC).

Wat is FSC Certificering?

FSC is een internationale non-profitorganisatie die standaarden stelt voor verantwoord bosbeheer. Een FSC-certificering garandeert dat het hout afkomstig is uit bossen die op een milieuvriendelijke, sociaal gunstige en economisch levensvatbare manier worden beheerd. Bossen die FSC-gecertificeerd zijn, worden beheerd met strikte aandacht voor het milieu, wat betekent dat er maatregelen genomen worden om de biodiversiteit te beschermen, de leefgebieden van wilde dieren te behouden en de rechten van inheemse bevolkingsgroepen en lokale werknemers te respecteren. Deze certificering is van cruciaal belang in de strijd tegen ontbossing en helpt bij het bevorderen van duurzame praktijken binnen de houtindustrie.

Waarom is FSC-certificering belangrijk voor ecologie en duurzaamheid?

De keuze voor FSC-gecertificeerd hout is van cruciaal belang voor de bescherming van onze planeet. Het bevordert verantwoord bosbeheer dat de milieuschade minimaliseert, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan de globale inspanningen tegen klimaatverandering door het behoud van koolstof absorberende bossen. Verder ondersteunt het duurzame hout van FSC ook de economische stabiliteit van bosgemeenschappen door eerlijke handelspraktijken te garanderen.

De Sutter Naturally blijft toegewijd aan milieubehoud door verantwoordelijk beheerde houtbronnen te gebruiken. Door te kiezen voor FSC-gecertificeerd hout zorgen we ervoor dat onze producten niet alleen van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook bijdragen aan de bescherming van het milieu en de ondersteuning van duurzame gemeenschappen wereldwijd. Dit beleid stelt ons in staat om op de voorgrond van de industrie te blijven en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk te verkleinen. In een tijd waarin ecologische en sociale verantwoordelijkheid steeds belangrijker wordt, zet we ons bij De Sutter Naturally in als een voorbeeld van hoe bedrijven actief bij kunnen dragen aan een duurzamere toekomst.

Gerelateerde producten