3 mensen voor een wit gebouw
Over ons
De Sutter Naturally neemt het Bonheidens bedrijf Poorten Lenaerts over, verbreedt zo zijn service in een nichemarkt en zet met de overname stappen op de residentiële markt met houten opritpoorten voor thuisgebruik.

De Sutter Naturally, producent van houten omheiningen en toebehoren voor de paardensport,  neemt het Bonheidens bedrijf Poorten Lenaerts over. De Sutter Naturally verbreedt zijn service in een nichemarkt en zet met de overname stappen op de residentiële markt met houten opritpoorten voor thuisgebruik.

Na de overname van Poorten Lenaerts uit Bonheiden bouwt De Sutter Naturally (DSN) voortaan ook houten buitenpoorten voor thuisomgevingen. Binnen de drie jaar wil DSN de omzet van de nieuwe activiteiten verdubbelen.

Nieuwe expo-en productiehal

Het bedrijf plant over een jaar een nieuwe expo- en productiehal in Kampenhout in gebruik te nemen: “Om de capaciteit te verhogen, moeten we de productie uitbreiden. Dat kan niet op de huidige locatie van Lenaerts. Daarom bouwen we een nieuwe productiehal van 3.000 vierkante meter op onze site in Kampenhout”, zegt gedelegeerd bestuurder Jeffrey De Sutter. “Het nieuwe gebouw wordt eveneens een experience center waar we zowel onze huidige als de nieuwe activiteiten onderdak geven.”

Extra personeel

De 8 personeelsleden en arbeiders van Poorten Lenaerts maken de overstap naar De Sutter Naturally, en verhuizen mee naar Kampenhout. “Eens de productie in Kampenhout op gang komt, zullen we zelfs extra personeel nodig hebben. Momenteel zijn we al op zoek naar iemand die het commerciële luik op zich kan nemen”, aldus nog De Sutter. De huidige zaakvoerders, Joris Lenaerts en Christina Verreth die het bedrijf 20 jaar geleden oprichtten, blijven dit jaar nog zeker aan de slag in Rijmenam. Zoon Tom die de productie-eenheid leidt, heeft altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf en krijgt binnen DSN een belangrijke functie.

Poorten Lenaerts verdwijnt

De naam Poorten Lenaerts verdwijnt op termijn uit het straatbeeld. De nieuwe activiteiten worden ondergebracht onder De Sutter Naturally. “Een logische evolutie gezien onze internationale naamsbekendheid en onze ambitie om het nieuwe maatwerk ook internationaal aan de man te brengen”, aldus De Sutter. Want het stopt niet bij houten poorten. Lenaerts produceert ook houten geïntegreerde brievenbussen, tuinbanken, plantenbakken en tuinverlichting. “Bovendien willen we nog verder inzetten op innovatie, daar staan we al 45 jaar garant voor”, aldus nog de gedelegeerd bestuurder van De Sutter Naturally.

De gratis schuilstalgids

Buitendieren, schuilstallen, welzijn & comfort – ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We helpen je graag op weg met deze gratis gids vol handige tips en weetjes om je geliefde dieren optimaal te beschermen.

* Verplicht veld