Houten omheiningen met 3 rails, vierkante palen en elektrische draden die een weiland met paarden omheinen
Over hout
Tropisch hardhout en grenen zachthout zijn beiden zeer geschikt voor een houten weideomheining, maar de uitstraling, prijs en levensduur van beide houtsoorten zijn verschillend.

Wat is tropisch hardhout?

Hardhout is afkomstig van loofbomen. Tropisch hardhout van duurzaamheidsklasse 1 is de hardste en meest duurzame houtsoort. deze houtsoorten hebben  geen enkel onderhoud nodig en kunnen gemakkelijk 30 jaar meegaan.

Wat is grenen zachthout?

Zachthout komt van naaldbomen. Onbewerkt heeft het een minder lange levensduur, maar met de juiste behandeling wordt het vocht-, wind- en weerbestendig.

Om te voorkomen dat zachthouten palen na enkele jaren rotten, kies je best voor maximaal geimpregneerd grenenhout. Bij het verzagen kan enkel het hout afkomstig van de buitenkant van de boom gebruikt worden. De kern van grenenhout is immers niet goed impregneerbaar en er komen sneller barsten in.

Door de tijd te nemen om het hout grondig uit te drogen, staan de poriën helemaal open. Na 5 weken drogen, is het hout in de ideale conditie om maximale impregnatie te garanderen. Door deze behandeling krijgt grenenhout een hogere duurzaamheid en kan je er zonder onderhoud minstens 20 jaar van genieten.

Elegante uitstraling versus absolute topklasse

Tropisch hardhout straalt absolute klasse uit. Liefhebbers kiezen ervoor omwille van de stijlvolle uitstraling. Na enkele jaren verschijnt er een zachte, grijze patine waardoor de omheining nog mooier opgaat in het landschap. Hoe ouder je omheining, hoe meer karakter het hout krijgt.

Vind je hardhout te chique voor een paardenwei? Dan kan je kiezen voor de elegante uitstraling van een grenen omheining. Die krijgt door onze impregnatie een mooie grijze schijn en behoeft geen verder onderhoud.

Prijskaartje

Tropisch hardhout kost ongeveer het dubbele van een grenen omheining. Daarom kiezen klanten soms hardhouten omheiningen voor weides die grenzen aan hun huis en grenen zachthout voor verder afgelegen weides.

Gegarandeerd de goede keuze

Zowel tropisch hardhout als grenen zachthout zijn geschikt voor een kwalitatieve omheining waarvan je jarenlang geniet. Voor onze grenen omheining is er een verwachte levensduur van zeker 20 jaar, op ons tropisch hardhout loopt dit gemakkelijk over de 30 jaar. Onze garantie geven we met een gerust hart. We vierden onlangs onze 40ste verjaardag en kennen dus de kwaliteit van ons hout, ook op langere termijn.

Expert in omheiningen

De juiste materialen en uitvoering kiezen voor duurzame, stijlvolle omheining: waar let je op? De Sutter Naturally helpt je kiezen, en begeleidt je optimaal tijdens je aankoop. Ontdek met deze handige startersgids hoe een houten omheining een meerwaarde betekent voor je eigendom.
* Verplicht veld

Gerelateerde producten